Magister Decanaat Schoolgids
Magister Decanaat Schoolgids
Explore

Explore is een sportprogramma voor ‘Sporttalent breed’ uit klas 1 en 2. Dit is een instroomprogramma gericht op het waarmaken van sportieve ambities en het vergroten van de bewegingspotentie van sporttalent. De ‘Sporttalenten breed’ stromen in na afname van de sportintake. Hierdoor ligt het sportniveau een stuk hoger dan in de reguliere sportlessen. De Explore trainingen vinden plaats op dinsdag het 5e en 6e uur. Het programma bestaat uit minimaal 20 trainingen van twee lesuren, verdeeld over het schooljaar. Alle trainingen boven deze 20 zijn bonus. De trainingsactiviteiten bestaan onder andere uit freerunnen, lacrosse, ijshockey, rugby en boksen. Deels worden deze trainingen op school gegeven en deels vindt dit plaats op externe locaties.

Kosten:
Het bedrag van het Explore programma kan in twee termijnen betaald worden in totaal € 150,- (2x € 75,-). Dit bedrag is niet terug te vorderen bij eventuele vervroegde uittreding.
Van die € 150,- worden alle activiteiten betaald zowel buiten als binnen school. Daarbij ontvangen de leerlingen een trainingsshirt en sweater. Voor leerlingen uit klas 1 en 2 wordt er een skikamp georganiseerd. Mochten leerlingen hieraan deel willen nemen dan komen er extra kosten bij. Dit is echter niet meer dan de andere leerlingen betalen.

Gemiste lesuur:
Doordat het programma plaats vindt op dinsdag het 5e en 6e lesuur, dient de leerling zelf goede afspraken te maken over de gemiste les met desbetreffende docent.

Aanmelden:
Ben je sportief en wil je graag meedoen aan het Explore programma, dan kun je je aanmelden voor de Explore intake! Er zijn twee intake momenten. Deze vinden plaats in week 39 en 40. Per leerjaar is er plaats voor 24 leerlingen.

Als je meedoet aan de sportintake en je wordt vervolgens toegelaten, ga je deelnemen aan het Explore programma. Je krijgt dan tijdens schooltijd minimaal 20 trainingen van twee lesuren extra sport. Door de sportintake te doen ga je ook akkoord met de eigen kosten van het Explore programma. We vragen namelijk jaarlijks een eigen bijdrage van de ouders.

Om aan te melden moet je onderstaand formulier downloaden, invullen en opsturen voor maandag 18 september 2017.

Je krijgt in week 38 per mail een uitnodiging voor de sportintake.

Linken:
Aanmelden 
Jaarprogramma