Magister Decanaat Schoolgids
Magister Decanaat Schoolgids
ICT op het Maurick College

Het Maurick College is een scholengemeenschap die met haar daltonfilosofie met de moderne tijd mee wil gaan. Het gebruik van ICT-middelen in ons onderwijsbestel en in het bijzonder in ons daltonconcept valt hierin niet meer weg te denken. Het Maurick College ziet het gebruik van technologie als een krachtig en toegankelijk middel om kansen en keuzes te creëren voor ieder individu. In het verlengde van de (dalton)visie van het Maurick College is het uitgangspunt van het ICT-gebruik dat leerlingen devices meenemen ter ondersteuning en verrijking van hun eigen onderwijsleerproces en worden leerlingen geacht op eigen wijze hun verantwoordelijkheid te nemen die voortkomt uit vakken en projecten. Voor het Maurick College blijft gelden dat de boeken in de lessen leidend blijven.

Het gebruik van technologie en ICT-middelen betreft niet alleen ondersteuning bij een aantal vakken, maar ook ondersteuning bij de ontwikkeling van vaardigheden. Het gebruik van ICT roept sterk vaardigheden op het gebied van communiceren, samenwerken, zelfkritisch beschouwen en creatief denken op, waarbij de kracht van de keuze duidelijk naar voren komt. Het maken van bijvoorbeeld een nieuwe vorm van presentaties op je iPad en coderen/programmeren met je iPad doen juist een beroep op de genoemde vaardigheden.

Met deze beschreven visie is het uitgangspunt van het het Maurick College, dat vanaf schooljaar 2018-2019 iedere nieuwe brugklasser van het Maurick College dagelijks een iPad tot zijn beschikking heeft. De school maakt gebruik  van iPads, die in DEP (Device Enrollment Program) configuratie van Apple worden uitgeleverd. Met DEP is het mogelijk om iPads van een profiel te voorzien zodat de leerling altijd de iPad met de juiste content bij zich heeft. Tevens biedt het de docent mogelijkheden de iPad van de leerling op klasniveau te beheren. Om deze redenen wordt de iPad via school aangeschaft. De via school bestelde iPad kan voor zowel school- als privédoeleinden ingezet worden. In samenwerking met Amac heeft het Maurick College een arrangement gecreëerd dat geleid heeft tot twee scenario’s.

Scenario A, de koopregeling

U koopt in de webshop van Amac met ons logo erbij een iPad 2019 (niet de pro/air/mini) met een beschermhoes voor € 429,- (i.v.m. marktontwikkelingen kan de prijs in de toekomst afwijken). Amac geeft twee jaar garantie op deze iPad. De levering van de iPad kan op twee manieren gebeuren: laten thuis bezorgen (€ 9,99 afleverkosten) of afhalen in de Amac-winkel in Den Bosch. Indien u voor het laatste genoemde kiest, kan het 1 dag duren voordat de iPad is aangemeld in het schoolsysteem. U kunt dan het beste 1 dag wachten met het opstarten van de iPad. 

Scenario B, betaling in termijnen

U kiest eenzelfde iPad met een beschermhoes. Amac geeft ook bij dit scenario 2 jaar garantie. U kunt in de portal van Amac de bestelling plaatsen en wordt gekoppeld aan iDealNet waar u een overeenkomst digitaal ondertekent voor een looptijd van 48 maanden. Het maandbedrag is vastgesteld op € 9,99 (I.v.m. marktontwikkelingen kan de prijs in de toekomst afwijken). IDealNet incasseert maandelijks dit bedrag. Nadat u in de webshop van Amac de iPad met beschermhoes heeft besteld, gaat u een aanbetaling van € 33,50 doen. Het eerstvolgende moment dat het maandelijkse bedrag automatisch wordt afgeschreven is op 1 november 2020. Na betaling van alle termijnen is de iPad volledig uw eigendom. Bij dit scenario geschiedt de levering van de iPad centraal op school.

In beide scenario's zal de school de verzekering tegen niet-moedwillige schade voor zich opnemen met een eigen risico van € 100,-. In geval van defecten of schade kan de iPad bij onze helpdesk worden ingeleverd. De helpdesk gaat na of de iPad gerepareerd kan worden. Tijdens de reparatietijd krijgt de leerling een iPad van school te leen. Indien de iPad hersteld is, ontvangt de leerling het bericht dat de iPad is gemaakt en dat deze opgehaald kan worden. Uiteraard wordt de geleende iPad dan ingeleverd bij de helpdesk. Nadat de klassen medio mei/juni van het lopend schooljaar zijn gemaakt, kan men in de webshop de bestelling van één van de scenario's plaatsen. U kunt dan inloggen met een unieke inlognaam en wachtwoord. U krijgt inzake de bestelprocedure tijdig bericht van de school. 

Indien het aanschaffen van de iPad (zowel scenario A als scenario B) voor u financieel niet toereikend is, kunt u contact opnemen met één van de coördinatoren van de brugklasafdeling. Zij onderzoeken welke mogelijkheden er zijn, zodat uw kind met een iPad onderwijs kan volgen.